В. Дамянов: Община Шумен е първа в Североизточна България по спечелени проекти в помощ на хората с увреждания
В. Дамянов: Община Шумен е първа в Североизточна България по спечелени проекти в помощ на хората с увреждания / netinfo

“През последните 4 години община Шумен е спечелила по проекти близо 800 000 лв. от Агенцията за хора с увреждания.” Това каза регионалният представител на агенцията Валентин Дамянов при откриването на най-новия трети по ред в града Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания. За сравнение ще Ви кажа, че във Варна привлечените средства са 570 000 лв., по-малко с около 250 000 лв. от Шумен, каза Дамянов. Той уточни, че общината е усвоила най-много средства сред общините в Североизточна България като подчерта добрата съвместна работа с кметския екип.

“И през следващите 4 години в програмата ни за развитие на Шумен сме отделили особено внимание на хората, които имат нужда от социална подкрепа. Ние сме отворени към всички организации, в които ще намерят реализация хората със специфични нужди, заяви Веселин Златев и гарантира, че в лицето на общината те винаги ще имат надежден и сигурен партньор”. Заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Емилия Станчева обясни, че общината иска да създаде мрежа от социални услуги, за да работят заедно всички организации на хората със специфични проблеми и ги призова да участват при разработването на общинската програма за хора с увреждания.

В центъра, който Веселин Златев откри днес, ще работят 12 безработни с увреждания, избрани от Бюрото по труда. Всички услуги, които се предлагат, са безплатни.