/ Thinkstock/Getty Images

Младежка спортна фиеста под надслов „Елате с маратонки“ организира Търговищкият ученически парламент. Инициативата ще бъде реализирана във вторник, 26 юни, от 17 часа, с подкрепата на Обединения детски коплекс, общинската администрация и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Пред входа на стадион „Димитър Бурков“ и на площадката за стрийт фитнес в парка „Борово око“ ще се проведат различни спортни занимания. Началото на фиестата ще бъде поставено с разгряващ флашмоб със зумба и jumping fitупражнения.

Националният състезател по спортна стрелба Янина Станчева и треньорът в спортен клуб „Торнадо“-Търговище Николай Димитров ще влязат в ролята на фитнес инструктори. Те ще направят демонстрация на спортни упражнения, подходящи за тийнейджъри, на площадката за стрийт фитнес до езерото.

От клуба по ориентиране „Вариант 5“ пък ще преведат всички желаещи по трасе за начинаещи. Предвидени са още занимания по стрийтбол, бадминтон и спортна гимнастика.

С провеждането на спортната фиеста младежите от Търговищкия ученически парламент и Община Търговище пожелават една физически активна и ползотворна лятна ваканция на учениците от града.

За още новини от Шумен харесайте страницата във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.