Успешни 3 години от кметския мандат
Успешни 3 години от кметския мандат / netinfo

“През трите години от началото на вторият ни мандат направихме Шумен атрактивен за инвеститори, като община заехме първи позиции в определени сектори и направихме визитната картичка на нашия град по - добра.” Това каза на среща със журналисти днес кметът на Шумен Веселин Златев, по повод отчета за три годишнината от мандата на кметския екип.

Общината е инвестирала в развитие на техническата инфраструктурата, екологията, подобряване на здравното обслужване и повишаване качеството на обслужване на гражданите и гостите на града. Инвестиционната програма на община Шумен в периода 2003-2006 година възлиза на повече от 27 000 000 лв.

Веселин Златев отбеляза, че Шумен е първия град в България, който получи сертификати по двете системи ISO 2000 и ISO 14 001, както и пръв въведе фонд ”Култура”.

Има вероятност тази година общината да приключи без финансови задължения, а през последната година от мандата ще се постараем да запазим финансовата стабилност и да увеличим общинските приходи - заяви още Златев.