ПГМЕТТ „Христо Ботев“
ПГМЕТТ „Христо Ботев“ / ПГМЕТТ „Христо Ботев“ - Шумен

Отлично представяне на учениците от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ гр.Шумен на Национално средношколско състезание "Енергетиката и ние" в гр. Варна.

I-во място, грамота и специална награда от спонсорите за Денис Исметов Мустафов от 10 клас за неговата разработка "Енергийна пътека". III-то място, грамоти и награди за Стоян Димитров Цветанов, Даниел Радославов Рачев и Калоян Ивелинов Маринов от 11 клас за тяхната разработка "HIGH TECH BUILDING". Сертификат за отлично представяне и награда за Александър Евгениев Ганчев от 8 клас за разработката "Генератор за преобразуване на топлинната енергия от океана". 

„Енергийната пътека“ на Денис Исметов ще генерира енергия при движение на пешеходците по нея. Проектът „HIGH TECH BUILDING” е макет на сграда от ново поколение, в която осветлението и всички електроуреди се управляват гласово от smart устройство.

Ръководители на проектите са инж.Недялка Йорданова и инж. Иван Николов. Организатори на състезанието са Технически университет - Варна, Община Варна и РУО – Варна.
 

ПГМЕТТ Христо Ботев
ПГМЕТТ „Христо Ботев“ - Шумен

Състезанието се провежда за четвърта поредна година и в него се включиха над 100 участници от цялата страна в четири категории: Макет с презентация, Доклад, Образователен модул и Филм.

Основните цели на организаторите са чрез състезанието да бъде предоставена възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират знания и умения, придобити в образователния процес, както и да мотивират учениците и техните учители за повишаване качеството на професионалната подготовка.