Съюзът на инвалидите в Разград стана на 20 години
Съюзът на инвалидите в Разград стана на 20 години / Радка Минчева

20 години от основаването си отбеляза днес Съюзът на инвалидите в Разград. Местната структура е сред учредителите на националния Съюз на инвалидите - припомни регионалният ръководител на организацията Снежана Ковачева. Създадена е на 11 декември 1989 г., инициативата е на педагога Здравко Душков.

1659 са в момента членовете на Съюз на инвалидите -  Разград, те са разпределени в 15 организации по населени места. Мечтите ни са свързани с поставяне на асансьор в Поликлиниката и поне един автобус от градския транспорт, който да може да се ползва от хора с увреждания - каза Ковачева. 

Съюзът на инвалидите в Разград стана на 20 години
netinfo

На празничния концерт в зала "Филхармония", преди да излезе Капанския ансамбъл, свои музикални умения показапа състави към организациите на хората с увреждания: вокалната група към Съюза на инвалидите в Кубрат; млади танцьорки от Беловец, техният състав е ръководен от председателя на местното дружество на Съюза на инвалидите г-жа Яхова; вокална група „Детелина" към дружеството на инвалидите в Разград и на тяхната солистка Румяна Цанева. Най-много аплодисменти обаче получи Живко Иванов от Исперих. Момчето е незрящо и в инвалидна количка, изпълнява български народни песни.

Съюзът на инвалидите в Разград стана на 20 години
netinfo