Събират капачки за техника в шуменската болница
Събират капачки за техника в шуменската болница / netinfo

В Шумен стартира кампания за събиране на пластмасови капачки за рециклиране, за да се закупува апаратура за неонатологичното отделение на болницата в града.

Организатор на кампанията "Благотворително събиране на пластмасови капачки за МБАЛ- Шумен" е Емилия Чапкънова. Тя е и регионален координатор на фондация "Нашите недоносени деца".

Идеята за кампанията дойде от един пост във Facebook, че МБАЛ- Шумен събира капачки. Д-р Стойкова се свърза с мен, за да й съдействам за кампания, обясни Емилия Чапкънова.

Тя обясни, че хората са започнали да носят капачки в отделението,но никой не е бил на ясно какво трябва да се случи с тях.

Свързах се с организацията във Варна "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки" бяха така любезни да ми предоставят информация как да се осъществи кампанията, разясни Чапкънова.

Вдъхновението за кампанията идва от примера на Варна, които за 1 година са закупили два апарата за две болници във Варна.

Нашата цел е да съберем колкото се можем повече капачки и ще решим какво ще закупим. Най-вероятно кислородна палатка, инхалатори. Нужни са ни тонове капачки, защото 1 кг капачки се изкупува за 0,18 лв, казва Емилия Чапкънова.