Студентка от Шуменския университет стана републиканска шампионка по спортно ходене
Студентка от Шуменския университет стана републиканска шампионка по спортно ходене / netinfo

Студентката от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" Радосвета Симеонова стана шампионка на страната по спортно ходене. На националното първенство с дължина от 20 км., провело се в Поморие, Радосвета измина маршрута за 1 час и 55 мин., като по този начин грабна златото в надпреварата. Това съобщават от ШУ.

Радосвета Симеонова направи много силно представяне и напълно отвя конкуренцията от още 9 жени, след като остави след себе си на повече от 2 км. съперничките си. Така състезателката стана шампионка при дамите за втора поредна година.

Радосвета остави зад себе си дори и треньорката си - Емануела Радева, която завърши втора и взе сребърен медал. С бронза пък остана Паолина Минева от Елин Пелин.

Радосвета Симеонова е четвърти курс във висшето училище и изучава паралелно две специалности - „Педагогика" и „Приложна лингвистика с английски и немски език". Занимава се с лека атлетика от малка и е състезателка на Спортен клуб „Добруджа 99".

Над 100 атлети от 16 клуба в страната се бориха за призовите отличия в тазгодишното издание на шампионата за мъже и жени в черноморския град.

Тази седмица Симеонова заминава на подготвителен лагер, като следващата цел пред шампионката е балканиадата в Гърция в средата на месеца