Спипаха младежи да крадат инструменти от леки автомобили
Спипаха младежи да крадат инструменти от леки автомобили / netinfo

Спипаха двама младежи да крадат инструменти от леки автомобили. Около 03:00 часа тази сутрин в РПУ- Шумен е получен сигнал, че на ул. “Победа” в града две неизвестни лица отварят багажници на два леки автомобила “ВАЗ”, паркирани пред жилищен блок. За изясняване на случая са били изпратени два полицейски екипа.

При пристигането на място служителите на реда забелязали две лица, които при появата на полицаите побягнали. Едното от лицата е направило опит да се скрие между метална врата и стена. При задържането му е установено, че това е 18-годишният Д.Д. от град Шумен. Другото лице, което побягнало се укрило под лек автомобил “Вартбург”, паркиран зад жилищния блок на улицата. Пред полицейските служители не дал смислени обяснения, защо се намира под автомобила и отказвал да излезе. Оказало се, че това е 21-годишният П.А. от град Шумен, който е криминално проявен.

В хода на проведените първоначални действия е установено, че чрез огъване с щанга са отворени капаците на багажниците на два леки автомобила “ВАЗ”, паркирани на ул. „Победа” и е извършена кражба на инструменти. При огледа инструментите и щангата са намерени изхвърлени на около 30 метра от автомобилите в градинка пред блока. Двамата младежи са задържани за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство.