Служебен състав за РИК - Разград
Служебен състав за РИК - Разград / netinfo

Служебен състав предлага за РИК-Разград областният управител Наско Анастасов. Предложението бе изготвено, след като вчера представителите на парламентарните партии в областта не постигнаха консенсус, относно състава на комисията. Четирите опозиционни партии имат по един представител, 4:3:2 е съотношението между трите управляващи политически сили: „Коалиция за България”, ДПС, НДСВ. Предложението на Анастасов е най-близко до това на политическата сила, която го номинира за губернатор - „Коалиция за България”.

Разградският областен управител предлага председател на РИК да е юристът Савина Миткова от „Коалиция за България”, заместник – адвокат Мариела Райкова от НДСВ, секретар – адвокат Нергин Хамдиев от ДПС.

От ДПС имаха претенции към председателския пост, но заявиха, че няма да правят възражение срещу този състав. Oбластният лидер на НДСВ Стефан Генчев се обяви против намаленият брой членове от жълтата партия от 3 на 2. Той  съобщи, че ще представи писмено възражение пред областния управител, който утре ще изпрати предложението си до ЦИК.