/ Istock
Окръжният съд в Шумен, по искане на прокуратурата в града, измени определението на първоистанционния съд за налагане на мярка за неотклонение „домашен арест“ на 27-годишен мъж от Нови пазар, привлечен към наказателна отговорност за това, че е причинил пътен инцидент с полицейски автомобил, в резултат на който са настъпили значителни материални щети и е пострадал полицейски служител, както и за това, че е шофирал след употреба на алкохол. От днес той ще бъде задържан под стража. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Протестът на Районна прокуратура в Шумен беше внесен в съда с искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо К.К. след като той беше оставен под домашен арест от Районния съд в града. В подкрепа на искането на наблюдаващия случая прокурор бе фактът, че мъжът е наруши мярката си за неотклонение само часове след като е определена.

След сигнал за силна музика: Удариха полицай с бутилка в главата в Хасковско

Мъжът от Нови пазар бе задържан на 5 декември, след като блъсна паркиран край пътя полицейски автомобил. В резултат от удара пострада полицейски служител и бяха нанесени значителни материални щети по полицейската кола, както и по система за контрол на скоростта. При извършената след това проверка е установено, че обвиняемият е седнал зад волана, след като консумирал алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 1,51 промила в издишания въздух. 

Определението на Окръжния съд в областния град не подлежи на обжалване и е окончателно.

Както БТА информира, употребил алкохол водач се блъсна в полицейски автомобил и удари служител на реда по време на работа на пътя между Плиска и Каспичан. 

От пресцентър на Областната дирекция на МВР в Шумен съобщиха преди дни още, че във вечерите часове на 8 декември полицейски екип посетил дома на мъжа от Нови пазар, за да провери дали спазва наложената му от първоинстанционния съд мярката за неотклонение „домашен арест“, но не бил в дома си. Малко по-късно е установен на друг адрес в града, където бил на гости на негови родственици и тогава отново бе задържан. 
Станимир Савов/БТА