Той е криминално проявен и е без книжка
Шофьор с положителна проба за амфетамин се опита да избяга два пъти от проверка в Шуменско, съобщиха от полицията.

На 9 декември патрул е подал сигнал със стоп палка на водач на автомобил. Шофьорът е ускорил скоростта на движение. Униформените са го последвали, но поради риск да блъсне друг автомобил, докато се опитва да осуети проверката, са забавили темпото.

Екшън в Шуменско: Мъж удря майка си, взе колата ѝ, катастрофира и открадна друг автомобил

След като станала ясна посоката му на придвижване те са подали информация на колегите си от Нови пазар. На пътя от Шумен към Нови пазар патрул е засякъл автомобила и му е подал сигнал.

Водачът не е спрял. Униформените са разпознали, че зад волана е неправоспособен 42-годишен мъж от Нови пазар. Те са го спрели в нива до бензиностанция край Каспичан.

Установено е, че той управлява в срок на наложено административно наказание за управление без да притежава свидетелство. Тестът му е отчел положителна проба на амфетамин.

Мъжът е дал кръвно изследване за химичен анализ и е задържан. 42-годишният е криминално проявен с множество кражби, грабеж, управление без свидетелство за управление, държане на наркотични вещества, управление на автомобил с поставени табели за друго превозно средство.

Случаят е докладван в прокуратурата.