Работна среща за развитието на културния туризъм
Работна среща за развитието на културния туризъм / netinfo
Представители на дирекция “Евроинтеграция” в община Шумен ще вземат участие в първата работна среща във връзка с българо-италианския проект за развитие на културния туризъм. Тя ще се проведе утре в Русе. Участие в нея ще вземат и представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Агенцията по туризъм и координатори на проекта.

Целта на проекта е създаването на стратегически план за вътрешните зони в България, богати на културни, исторически и природни ресурси с цел привличане на туристи през следващите години.

Проектът се реализира в изпълнение на подписан протокол от Национална асоциация на строителите в Италия, област Кампания, Археологическия инспекторат на град Помпей и от българското правителство, респективно Министерството на културата.

Припомням, че Община Шумен предостави анализ, в четири основни раздела, за осъществяване на възможностите, които предлага региона за развитие на културния туризъм. Включени са  националните паркове и историко-археологически резервати – Велики Преслав, Плиска, Мадара, Шуменска крепост, Шуменско плато и други атрактивни туристически обекти.