Проф. Добрин Добрев: Отдавна трябваше да се спре подаването на вода към МВЕЦ „Моста
Проф. Добрин Добрев: Отдавна трябваше да се спре подаването на вода към МВЕЦ „Моста / Дарик-Шумен, архив

„Отдавна трябваше да се спре подаването на вода към МВЕЦ „Моста", заяви по време на среща с журналисти днес областният лидер на ГЕРБ-Шумен проф. Добрин Добрев.

Той допълни, че през месец ноември по време на заседание на местния парламент е поискал от кмета и държавните органи водоподаването към водноелектрическата централа да бъде прекратено. „До сега нищо не е направено по въпроса", каза още проф. Добрев.

Според него язовирът е бил пълен в рамките на един разумен обем до края на месец август. „В началото на мандата на това правителство язовира беше пълен почти на преливане, ако бяха спрели водоподаването за години напред нямаше да има проблем с областите Шумен, Търговище и В.Преслав, които ползват вода от язовира", каза още професорът. Той попита кой ще понесе отговорността за това и заяви, че всички шуменци трябва да настояват прокуратурата да се задейства по въпроса.

„Явно някой целенасочено, съзнателно е бездействал", добави проф. Добрев и прогнозира, че ако няма валежи към края на следващото лято Шумен ще бъде на воден режим.