/ IStock
Кметът на Шумен Любомир Христов и директорът на регионалния офис на "Търговска банка Д" в града Сюлейман Бакиев подписаха договор за кредит в размер на 20 000 000 лева, с който ще бъде поет дългосрочен общински дълг за извършване на рехабилитация на уличната мрежа в града и селата от общината. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Средствата ще бъдат усвоявани поетапно в рамките на следващите 10 години, като 16 млн. лв. от тях са предвидени за улици и междублокови пространства в Шумен и 4 млн. лв. - за селата от общината, уточняват от пресцентъра на администрацията.

Предложението за тегленето на кредит бе гласувано на сесия на Общинския съвет през октомври м.г. Комисия, съставена от общински съветници от различни политически сили и представители на администрацията, проведе процедурите по избор на изпълнител, като водещ критерий беше офертата с най-нисък лихвен процент.

За да се стигне до подписването на договора, администрацията проведе и преговорен процес с избраната от комисията банка по детайлите на договора, припомнят от общинския пресцентър.
БТА