Отново стартира процедура за приватизация на Топлофикация - Шумен
Отново стартира процедура за приватизация на Топлофикация - Шумен / netinfo


Агенцията за приватизация обявява публичен търг с явно наддаване за продажбата на 9 697 101 броя акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация - Шумен” ЕАД. Информацията е публикувана в сайта на агенцията.

Началната тръжна цена е 9 700 000 лева. Депозитът за участие в търга е парична вноска от 1 000 000 лева или равностойността им в евро и се превежда по банковата сметка на Агенцията за приватизация, посочена в конкурсната документация, най-късно до изтичане на срока за подаване на предложенията.

Цената на тръжната документация е 2 000 лв. и може да бъде закупена в Агенция за приватизация, в срок до 20-ия ден от датата на обнародване в «Държавен вестник».

Не се допускат до участие в търга офшорни дружества, консорциуми, както и лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава или просрочени задължения към търговски дружества, в които българската държава притежава повече от 51 % от капитала им; лица, които са в ликвидация, лица обявени в несъстоятелност, както и лица осъдени за банкрут, пише още в сайта на агенцията.

Търгът ще се проведе на 35-ия ден, считано от датата на обнародване на решението в «Държавен вестник».