Общината и ШУ реализират съвместен проект за 280 000 лв.
Общината и ШУ реализират съвместен проект за 280 000 лв. / Дарик-Шумен

Община Шумен и Шуменският университет „Епископ Константин Преславски" са спечелили финансиране от 280 000 лв. за проект „Алтернативни услуги за успешно и устойчиво социално включване на децата и юношите от Дом „Детелина". Средствата се осигуряват от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Това съобщи на пресконференция по рано-днес директорът на Дирекция „Здравеопазване и социална политика" към общината Симона Паносян, която е и ръководител на проекта. Той ще се реализира за срок от 14 месеца, а дейностите са стартирали през този месец.

Целта му е повишаване на капацитета на Дом „Детелина" за осигуряване на равен шанс на възпитаниците му. Дейностите по реализацията на проекта предвиждат създаване на информационен сайт и строително-ремонтни работи. Ще се извърши ремонт на четири помещения и на спортната площадка на Дома. Ще бъдат обособени зали за придобиване на умения по готварство и шивачество, ще се създаде и компютърен кабинет.

„Предвижда се и обучение и квалификация на персонала, за да работи той по-успешно с децата", обясни още Паносян. По думите й, дейностите по реализацията на този проект ще обхванат 75 деца.