Общественият посредник на Шумен се включи в кампанията „Великден за всеки“
Общественият посредник на Шумен се включи в кампанията „Великден за всеки“ / netinfo

Общественият посредник на община Шумен Иван Капралов се включи в националната дарителска кампания „Великден за всеки". Кампанията се организира от омбудсмана на Република България Мая Манолова. „Целта е набиране на дарения, които ще бъдат предоставени за трапезата на най-бедните, а това обикновено са поколението на нашите родители", заяви при представянето на инициативата Манолова. Идеята е да се наберат средства и да се закупят ваучери за храна, всеки на стойност 20 лева. Притежателите им ще могат да пазаруват в повече от 5 000 магазина в цялата страна.

Общественият посредник на Община Шумен ще се включи в кампанията с лични средства. Той вече организира информационна кампания, разясняваща инициативата. Тя е подкрепена от кмета Любомир Христов и екипа му. Областният управител Донка Иванова изрази съпричастност към акцията, като дарителската сметка е достъпна и чрез сайта на институцията.

Желаещите да направят дарение могат да открият сметката в интернет страницата на обществения посредник. Покана за участие е изпратена към различни граждански организации и представители на бизнеса от региона.

В национален план партньори на кампанията „Великден за всеки" са НСОРБ, БЧК, Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, неправителствени организации, работодателски организации и местната власт.
Средствата ще се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български червен кръст (БЧК).

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код:BUIBBGSF

Можете да подкрепите кампанията и с SMS на кратък номер 1255 на стойност 1 лв. без ДДС

Офис на oбществения посредник на Община Шумен