Направиха първа копка на парк Студентски в Шумен
Направиха първа копка на парк Студентски в Шумен / netinfo
Кметът на Шумен Красимир Костов направи първа копка на парк ”Студентски” в града, който се намира в близост до магазин „Билла”. Предстои в парка, на площ от 55 дка., да бъде изградена многофункционална спортна площадка за тенис, волейбол и футбол, както и скейт - борд писта. За целта от общинския бюджет са отделени 676 000 лв. В парка на два етапа ще бъде извършено и озеленяване. Предвидено е да бъдат изградени още велосипедни алеи и паркинг. Срокът за завършване на обекта е декември тази година.

„Надявам се през декември да се поздравим с един завършен обект, толкова дълго чакан от шуменските млади хора”- каза кметът на Шумен Красимир Костов.

По време на церемонията присъстваха още четирима от зам.-кметовете на община Шумен, общински съветници, архитекта Дарий Аврамов и директорът на фирмата изпълнител „Аниак” - Иван Иванов.

Общинският съветник Петър Атанасов, член на комисията по младежта и спорта към общинския съвет заяви, че се радва идеята, която произлиза от децата, които карат скейт-борд ще бъде реализирана.