Мъж замери полицай с керемида, скъса му сухожилие
Мъж замери полицай с керемида, скъса му сухожилие / Дарик-Шумен, архив

33-годишният младши инспектор  Емил Василев, обслужващ района на с. Белокопитово е със скъсано сухожилие на пръст на лявата ръка. Това съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Травмата той получил от мъж, който опитал да задържи.

Около 13:00 часа вчера при полицая отишъл възрастен мъж, който обяснил, че синът му започнал да бие него и съпругата му. Служителят на полицията бил информиран, че на побойникът 48-годишният Й. К е издадена ограничителна заповед да доближава дома на родителите си.

Полицаят, заедно с възрастния мъж отишъл в дома, където се намирал побойника. Й.К. не е пожелал да напусне доброволно къщата за изясняване на случая, започнал да дърпа вратата, с цел да прекрати достъпа на полицая вътре. Мъжът е отправял и обидни думи. В крайна сметка Василев успял да изведе агресивният мъж навън. Използвал физическа сила за да му сложи белезници, двамата паднали на земята, при което 48-годишният мъж започнал да се държи още по-агресивно. Хвърлил по полицая парче керемида, а с друго парче му нанесъл удар в ръката. На мястото пристигнал и колега на Емил Василев, заедно двамата полицаи са поставили белезници на агресивния мъж.

Полицаите отвели задържания в полицейското управление и снели са сведения от родителите на задържания. По-късно младши полицейски инспектор Василев отишъл в болницата за преглед, където е установено, че е със скъсано сухожилие на пръста на едната ръка. По случая е образувано досъдебно производство.