Мъж с 5 присъди, отказал да го тестват с дрегер, блъснал полицаи и му скъсал пагона
Мъж с 5 присъди, отказал да го тестват с дрегер, блъснал полицаи и му скъсал пагона / Dariknews.bg

46-годишен, криминално проявен мъж, е бил задържан тази нощ, съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Той управлявал лек автомобил „ВАЗ", колата била спряна за проверка на ул. "Дедеагач" в Шумен. Пред полицаите мъжът не представил свидетелство за управление на МПС. Тъй като имали съмнения, че водачът е употребил алкохол служителите от Районно управление "Полиция" повикали за оказване на съдействие екип от сектор "Пътна полиция". 46-годишният мъж отказал да бъде изпробван с техническо средство и да му бъде взета кръвна проба за химичен анализ. Освен това управлявания от него автомобил бил без валидна застраховка "Гражданска отговорност" .

За установените нарушения са му съставени актове по Закона за движението по пътищата и Кодекса за застраховането.  В хода на проверката 46-годишният К.Я. отправил заканителни и цинични изрази към полицейски служител. Отведен е в Районно управление "Полиция" - Шумен, където при оформяне на документите по задържането му изблъскал полицейски инспектор и му скъсал пагон. Нарушителят е задържан за 24 часа, съставен му е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство.  

През последните седем години мъжът е осъждан пет пъти за шофиране в нетрезво състояние, налагани са му условни наказания "лишаване от свобода" и "пробация". В Районно управление "Полиция" - Шумен срещу него  се води досъдебно производство за това, че през месец октомври е управлявал автомобил без свидетелство за управление в едногодишен срок от наложеното му наказание.