Можем да говорим с птици, чрез нова инициатива на ПП Шуменско плато
Можем да говорим с птици, чрез нова инициатива на ПП Шуменско плато / netinfo
Новата постоянна интерактивна експозиция на Информационния център на Природен парк „Шуменско плато” ще бъде открита днес от 11:00 ч в рамките на Седмицата на гората. Това съобщиха от дирекцията на природния парк.

В експозицията, по модерен атрактивен начин, е представено природното и културно богатство на парка, историческото минало, възможностите за отдих и туризъм. Посетителите ще могат: да си „поговорят” чрез специален телефон с птиците в гората и да чуят техните гласове; да се опитат да разпознаят по следите му, кое животно е минало от тук; да надникнат в гората и се запознаят с гласовитите й обитатели; да „пробягат” всички пешеходни и велосипедни туристически маршрути в парка, както и да установят местонахождението на забележителностите на неговата територия – пещери, скали, манастири, заслони; да научат кои са българските национални и природни паркове и къде се намират

Всичко това може да се случи само с активното участие на всеки един от посетителите – чрез натискане на бутони, прослушване на звуци, каране на колело… и други изненади!

Експозицията е изработена по инициатива на ДПП „Шуменско плато” и е дело на Андриана Андреева, експерт „Интерактивни експозиции, екотуризъм и екологично образование”.

Центърът ще е с работно време от 9.00 до 18.00 ч. / от сряда до неделя /.

Информационният център на парка се намира на паркинга на Паметник “Създатели на Българската държава”.