ОД на МВР-Търговище
ОД на МВР-Търговище / Борислав Курдов, архив
Малолетни и непълнолетни правят дръзки кражби в Търговище, информираха от полицията. Момче на 17 години е успяло да проникне в частен дом в Буховци. След като претърсил стаите, той намерил и задигнал 400 лева в брой.
Малолетно момче на 13 години пък проникнало в незаключен автомобил „Рено Канго”, което е било оставено без надзор в близост до магазин на бул. „Александър Стамболийски” в Търговище. Малкият престъпник задигнал мъжка кожена чанта с намиращи се в нея мобилен телефон, лична карта и свидетелство за управление на МПС – собственост на 35-годишен мъж от града. По случая се извършва проверка, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районната прокуратура в Търговище.
Кражба на дрехи е била установена в Центъра за настаняване на деца и младежи от семеен тип в Попово. Там е било проникнато след счупване на прозорец. След проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия органите на реда установили, че извършители на кражбата са четирима непълнолетни младежи, които са възпитаници на Центъра за настаняване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.