Конституираха комисиите към Общинския съвет в Шумен
Конституираха комисиите към Общинския съвет в Шумен / netinfo
Общинския съвет в Шумен реши комисиите към съвета да бъдат намалени от 13 на 10. Прието бе предложението за отпадане на мандатната комисия, поради въведената електронна система, както и това за сливането на двете досегашни комисии по Екология и Селско стопанство в едно. По време на заседанието днес бяха избрани членове, председатели и зам.-председатели на различните комисии. Всяка една от комисиите се състои от 7 члена.

С най-голямо присъствие в отделните потоянни комисии са БСП, които имат по 2-ма или 3-ма членове във всяка комисия, както и най-много председателски места – 6. БСП получи и едно зам.- председателско място. ГЕРБ има по един представител във всички комисии и нито едно председателско или зам.-председателско място.

С най-много зам.-председателски постове в комисиите, общо 5 има Атака, която получи и председателското място в Постоянната комисия по култура. Атака има представители във всички комисии, като в две от тях имат по двама членове. Групата на ДПС има едно председателското място в Комисията по бюджет и финанси и представители в общо 9 комисии. НДСВ има две председателски места и представители в 5 постоянни комисии. Коалиция "За Шумен" има две зам.- председателски места и представители в 6 постоянни комисии.

Представителите на коалиция Гергьовден-Новото време ще участват в комисията по култура, правна и в бюджетната комисия.