Изгоря колата на Николай Николаев - шеф на охраната в Автомагистрали - Черно море
Изгоря колата на Николай Николаев - шеф на охраната в Автомагистрали - Черно море / netinfo
2 паркирани леки коли са изгорели тази нощ, на улица „Дедеагач” в Шумен. Това научи Дарик радио, от ОДП също потвърдиха за инцидента. Напълно изгорял е „Фолксваген Пасат”, а частично обгорял е „Москвич”. Пострадали хора няма – уточниха от полицията.

По информация на Дарик собственик на „Фолксваген”-а, от където е тръгнал пожара е 40- годишният Николай Николаев - шеф на охраната в „Автомагистрали Черно море”. Пред Дарик той заяви, че не отхвърля възможността за лично отмъщение и умишлен палеж. Много вероятно е пожарът да е бил предизвикан от взривно устройство, тъй като "Фолсваген" -ът е най-обгорял в долната си част. По вереме на инцидента охранителят е бил в дома си, но не е разбрал за него веднага. Той е станал в 1:30 часа след полунощ.

Собственик на "Москвича" е Иван Желев, чийто автомобил е бил паркиран до изгорялата кола . От огъня са пукнати стъклата на жилищата от първия етаж на блока. Само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила взрив на "Фолксваге" - нът, чийто резервоар  е бил пълен. За сега от полицията отказват повече подробности по случая.

В момента на мястото на инцидента са следователи и органи на реда, които продължават огледа.