Избират изпълнител на частична реконструкция на водопроводната мрежа в с. Водица
Избират изпълнител на частична реконструкция на водопроводната мрежа в с. Водица / Дарик-Шумен, архив

Насрочен е търг за избор на изпълнител на частичната реконструкция на водопроводната мрежа в поповското село Водица. Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ), действаща от името на КАФ Америка, фонд „Хелън Л. Райкър Ашли", обявява поредната процедура за избор на изпълнител на дейности в селото, съобщиха от фондацията.

Поканата е за строителни дейности за реконструкция на част от водопроводната мрежа. Проектът е разработен след поръчано от ФПББ проучване на мрежата от началото на 2014 г., според което загубите на вода в селото са 79 на сто годишно. Едновременно с това почти 70 процента от тръбите трябва да бъдат подменени.

Проучването е завършило с идеен проект за цялостно реновиране на водопроводната мрежа, предоставен на Община Попово и на „ВиК"- дружеството в Разград, което се е ангажирало с изпълнение на следващите фази, допълват от фондацията.

Изработеният работен проект за частична реконструкция засяга определените при проучването участъци с най-големи загуби, при които подмяната би имала най-голям ефект. Става дума за общо 1690 метра тръби и 46 сградни отклонения.