Регионална библиотека Шумен
Регионална библиотека Шумен / РБ Шумен

На 21 октомври, от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Юлияна Антонова-Мурата с представяне на втората си книга „Уки уки, Япония”.

 

След „Моши моши, Япония”, превърнала се в бестселър и спечелила сърцата на хиляди хора по света, „Уки уки, Япония” е следващият интригуващ дневник на авторката с нови вълнуващи истории от далечна и прекрасна Япония, истории, които учат читателя на хуманност и добър стил на поведение. След „моши моши” в значение на „Мога ли да Ви помогна? Имате ли от нещо нужда?” идва „уки уки” – думите, с които японците описват както заразителното усещане за лекота в сърцето, за липсата на страх и съмнения, усещането, че си харесван и обичан, така и чувството, когато самият ти даряваш това усещане, даряваш внимание и обич на другите около теб.

 

Юлияна Антонова-Мурата е възпитаничка на 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов” и на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, където завършва немска филология и психология; била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, Япония, които опознава с любопитство и описва с любов. Юлияна Антонова-Мурата има и дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където и до днес живее със семейството си.