ШОС
ШОС / Dariknews.bg
3000 лева обезщетение трябва да заплати шуменец на полицай, когото обиждал, псувал, блъскал, заплашвал и семейството на униформения. 

Случката се развила на 22 април миналата година.  Тогава полицейски патрул посетил адреса в Шумен по сигнал за пререкания между съседите .

Там заварили и въпросният хулиган, който започнал да ги обижда. Бил агресивен и в явно нетрезво състояние, затова и се наложило да го задържат.

Качили го в служебната кола за да го закарат в Спешното отделение на болницата. Единият от полицаите бил заедно с него на задната седалка, а през цялото това време хулиганът не престанал да блъска , да се мъчи да ги рита, да псува и да заплашва униформените.

Арестантът, нападнал полицай с метла, избягал с влак, спипаха го в Карнобат

Заплахите продължили и в Спешното отделение и в лекарският кабинет като ги заплашвал ,че ще ги избие , ще ги изколи тях и съпругите им , заплашвал ги със сексуално насилие тях и семействата им.

Поведението му, според документите по делото,  било арогантно и брутално.

Задържаха пияна шофьорка след катастрофа, обиждала и ударила полицай

В следствие на това полицаят иизпитвал силни притеснения за живота и здравето си и за живота и здравето на членовете на неговото семейство, като споделил ,че на два пъти видял ответника пред детската градина на едно от децата му.

Окръжният съд в Шумен потвърдил решението на магистратите от Районното съдилище и така хулиганът ще трябва да плати 3000 лева обезщетение на униформения. 

Решението е окончателно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.