„Хубава си моя горо пяха АВЕНТИ и Търговищки  Славей
„Хубава си моя горо пяха АВЕНТИ и Търговищки Славей / Диляна Стойчева
„Хубава си моя горо" пяха "АВЕНТИ" и "Търговищки Славей"
27835
„Хубава си моя горо" пяха "АВЕНТИ" и "Търговищки Славей"
  • „Хубава си моя горо" пяха "АВЕНТИ" и "Търговищки Славей"

„Хубава си моя горо" пяха швейцарци и българи заедно в Търговище. Това стана по време на съвместен концерт на  групите "АВЕНТИ" и "Търговищки  Славей".

"АВЕНТИ"  са  ученици  от  Музикалното  училище в гр.Бургдорф. Техен ръководител е Барбара Жост. Групата  гостува  за  първи  път в България по покана на Елена Василева и със съдействието на швейцарската неправителствена организация „Вариант 5".

В "Търговищки  Славей" пеят настоящи и бивши възпитаници на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов". Техен ръководител е музикалният педагог Елена Василева. Тя разказа за Дарик, че младежите от двата състава са се запознали по време на концертно  турне  преди година

Чрез съвместните изяви на съставите от Търговище и Швейцария за пръв път до българския фолклор се докосва Диана Гуглина, чиято майка преди 17 години е напуснала страната и работи на различни места по света като музикален педагог. Какво споделиха Андреас от „АВЕНТИ" и Диана Гуглина за срещата си с българска

Хубава си моя горо" пяха "АВЕНТИ" и "Търговищки  Славей"
netinfo
та култура чуйте в репортажа.

Сред музикантите влюбени в България е и Лаура - дъщерята на ръководителя на „АВЕНТИ" Барбара Жост. Преди време тя дори е пожелала да живее тук, за да опознае страната ни. Нейни домакини са били Петранка и Диан от спортен клуб „Вариант 5" - Търговище.

С годините в Търговище фолклорът и спортното ориентиране превърнаха приятелските отношения между швейцарци и българи в традиционни. „АВЕНТИ" вече пътуват към родината, но в края на месеца предстои голямо международно състезание по спортно ориентиране за купа „Вариант 5". То вече усилено се подготвя съвместно от българи и швейцарци.

 Чуйте репортажа в прикачения файл.

Хубава си моя горо" пяха "АВЕНТИ" и "Търговищки  Славей"
netinfo