Една от фирмите, която иска да поддържа общинските пътища през зимата отпадна от конкурса
Една от фирмите, която иска да поддържа общинските пътища през зимата отпадна от конкурса / Дарик-Шумен, архив

Една от двете фирми, подали оферти за зимно поддържане на общинската пътна мрежа през настоящия зимен сезон, не е допусната до участие в конкурса. Това стана ясно по време на отварянето на офертите днес. След преглед на документацията фирма -„НСП-АТ" ЕООД-Шумен не е допусната до по-нататъшно участие в конкурса.

Така „Барс" АД остана единственият участник в конкурса за изпълнител на зимното поддържане на общинските пътища и днес беше отворена ценовата оферта на фирмата.
През зимния сезон ще бъдат почиствани, опесъчавани и лугирани близо 150 км. общинска пътна мрежа. Прогнозната стойност на поръчката е 125 хил. лв. без ДДС, като 12 000 лв. от тях са предвидени за осигуряване на проходимост на вътрешно селските улици. Срокът на договора, който ще бъде сключен ще е до 30 април 2013 г. Предстои комисията да излезе с решение и при одобрение да бъде сключен договор с фирмата.

 

Припомням, че документация за участие в търга освен „Барс" АД и „НСП-АТ" ЕООД закупиха и фирмите "Пътища" АД и "Титан БКС", те обаче не подаддоха оферти.