Бюджетна и Икономическа комисия приеха актуализация в план-сметката за чистотата
Бюджетна и Икономическа комисия приеха актуализация в план-сметката за чистотата / Дарик-Шумен, архив

Малко над 5 668 000 лв. със ДДС да бъде план-сметката за чистотата, решиха по време на съвместно заседание Бюджетна и Икономическа комисия. Това е с малко над 420 000 лв. по-малко от първоначално предложената от администрацията сума. 3 400 000 лв. от общата сумата е за концесионера „Титан БКС".

По време на заседанието съветникът от БСП Христо Николов, който е и управител на фирмата концесионер поиска материалите за зимното поддържане на улиците /луга, пясък, фракция,сол/да бъдат включени в план-сметката. Той обясни, че до момента са плащани само разходите за транспорт и доставка на инертните материали. По думите на Николов, сумата, която трябва да бъде включена за материали за зимно поддържане е около 100 000 лв.

Христо Дечев от ГЕРБ предложи въпроса със заплащане на инертните материали да бъде изяснен в хода на годината. В крайна сметка двете комисии решиха средствата изразходени от концесионера за материали да бъдат включени при актуализацията на бюджета. За целта обаче концесионерът ще трябва да представи разходни документи за закупуването им.