Бойко Борисов инспектира строежа на АМ Хемус
Бойко Борисов инспектира строежа на АМ Хемус / Dariknews.bg
Според Бойко Борисов се съдават истерии около състоянието на ВиК дружествата в България. Това каза той в отговор на журналистически въпрос какво става с назначените проверки на дружествата. 

Прекрасно знаят, че текат процедури за подмяна на тръбите на голям брой български градове. Но - такива са правилата в Брюксел - играят се търгове, след това се обжалва, КЗК, Административен съд - 2 години е процес. 

Знаейки, че сме заделили 2 милиарда и 600 и ще подменим 70-годишни тръби, които са дори опасни - асбестови, етернитови, и сега бързат пред вятъра да кажат, че има проблем. 

Аз съм готов с всеки колега от БСП да отида, защото има много български градове със завършени водни цикли, каза премиерът като даде пример Добрич. 

Преди 4 години направихме първа копка, подмяна на цялата водоснабдителна и канализационна система и още не е готов, посочи той. 

В предишния програмен период Перник не си направиха воден цикъл. Сега 120 милиона стоят плюс 23 милиона от правителството, за да си го направят, каза още Борисов.  

Той добави, че са възможни и критични ситуации с водата. Надявам се да не се допусне. Вчера при мен беше кметът на Ботевград, пратих го да проверява вецовете и тръбите, за които той говори, заедно с комисиите, допълни премиерът. 

Бойко Борисов инспектира строежа на АМ Хемус
Dariknews.bg


По повод състоянието на водопровода от язовир Тича до Шумен, Борисов заяви:

Защо не са го направили тези преди мене? Заведете ме където са направили някъде. Има ли в региона да видим къде са подменили по време на управление на БСП, водоснабдяването и канализацията. 

Ние полагаме всички услия и паралелно с това, не само, че в рамките на година, година и половина, ще започнат реалните действия, след като свършат процедурите, но и догодина тука ще имате АМ Хемус.