Близо 420 хиляди лева влагат в обновяването на парк „Юкя в Търговище
Близо 420 хиляди лева влагат в обновяването на парк „Юкя в Търговище / Dariknews.bg, архив

Стартират дейностите по проект, чиято цел е обновянето на младежкия парк „Юкя" в Търговище. Това обяви на специална пресконференция кметът д-р Красимир Мирев. Средствата са осигурени от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" и са в размер на 417 368 с ДДС.
На първо време в парка ще бъдат реконструирани две спортни площадки. Предвидено е те да бъдат с многофункционални полета, които да могат да съвместяват различни видове спорт. Те ще могат да се ползват както от деца и младежи на различна възраст, така и от хора с увреждания.
Проекта предвижда още изграждането на места с маси за тенис, площадки за скейтборт, както и ново футболно игрище. Ще бъдат цялостно обновени подходите към парка, ще бъдат поставено ново парково оборудване - пейки, кошчета за отпадъци, озеленяване и осветление. Ще има и питейно фонтанче, обясни главният инженер в общинската администрация Валентина Йорданова.
„Идеята на ръководството на общината е да се облагороди един район, който дълги години беше загърбван. Обновяването на „Юкя" е поредната стъпка на администрацията за подобряване на околната среда и увеличаване на възможностите за спорт и отдих", каза кметът д-р Мирев.