Без пари за доизграждането и пускането на Върбишки проход през тази година
Без пари за доизграждането и пускането на Върбишки проход през тази година / Дарик-Шумен

Агенция „Пътна инфраструктура" прави изчисления по въпроса за доизградждането и отварянето на Върбишки проход, но все още не е ясно кога и дали това ще се случи, тъй като е много скъпо. Това стана ясно по време на днешната визита в региона на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Придружавана от председателя на пътната агенция инж. Стефан Чайков, областния управител на Шумен Венцислав Венков и кметa на Велики Преслав Александър Горчев, тя инспектира ремонтните дейности по пътя между Шумен, Велики Преслав и Върбица.

Без пари за доизграждането и пускането на Върбишки проход през тази година
netinfo

Министърът поясни, че в част от прохода дори няма асфалтово покритие и пътят в този участък трябва да се построи буквално от основите. „Много голяма сума пари ще ни е необходима, за да достроим и рехабилитираме прохода, но за тази година със сигурност няма да можем да заделим средства", поясни Десислава Терзиева.

Министърът на регионалното развитие коментира и лошото състояние на крайречния булевард „Св. Св. Кирил и Методий" във Велики Преслав. По думите й, в момента се правят изчисления колко ще струва рехабилитацията му. „Нашата цел е като започнем рехабилитацията на един път да го направим до края, в никакъв случай няма да оставим едно парче неремонтирано", поясни още министър Терзиева.