Атанас Моллов: Няма официални резултати от експертизата на Кристиян
Атанас Моллов: Няма официални резултати от експертизата на Кристиян / netinfo

Няма официални резултати от експертизата на кръвта и урината на починалия в следствения арест в Търговище Кристиан Иванов, каза за Дарик преди минути окръжният прокурор Атанас Моллов. В електронен вестник излезе информация, че изследванията са показали наличие на наркотици. Според Моллов това не е официална информация.

 

 

Кристиян Монев Иванов беше намерен мъртъв върху леглото в килията си около 11:00 ч. на 12 февруари. При аутопсията трима лекари дадоха експертно мнение, според което са налице трайни заболявания. Предварителната експертиза сочеше, че Кристиян е страдал от бронхопневмония и вирусен хепатит Б, с тенденция за преминаване към цироза. Съкилийникът на Иванов бе потвърдил, че Кристиян е бил в лошо здравословно състояние, а вечерта преди да почине е имал висока температура.

 

 

На 13 февруари прокурорът Атанас Моллов обясни, че ще бъде назначена нова тройна експертиза , която да установи дали новооткритото заболяване е трябвало да бъде констатирано при предходни прегледи, дали диагнозата е правилно поставена, както и дали лечението на Иванов е било проведено правилно.