15 г. - специалност Педагогика на обучението по техника и технологии
15 г. - специалност Педагогика на обучението по техника и технологии / netinfo
15-годишнината от създаването на специалността “Педагогика на обучението по техника и технологии” в ШУ “Епископ Константин Преславски” ще бъде отбелязана на 5 юни.

Юбилеят ще бъде отпразнуван с изложба на различни изделия, изработени от студентите в специалност “Педагогика на обучението по техника и технологии”. Експозицията ще бъде открита на 5 юни от 16.00 ч. в Заседателната зала на Вилата /в района на Ректората/.

Студенти и абсолвенти ще представят различни предмети (текстил, ястия, облекла и др.), изработени по време на обучението си под ръководството на гл.ас. Керанка Велчева, гл.ас. Светла Петкова и ас. д-р Нели Димитрова.

Тържеството ще бъде допълнено и от ревю, в което и авторите на облеклата, и моделите, които ще ги представят, са абсолвенти от специалността.

Специалност “Педагогика на обучението по техника и технологии” съществува само в ШУ “Епископ Константин Преславски” и ЮЗУ “Св. Неофит Рилски”. От настоящата учебна година в Шуменския университет е разкрита и първата магистърска програма в областта на педагогиката на технологичното обучение “Дизайнът в технологиите”.