Съдят русенец за убийството на сестра си. За бащата синът е невинен.
Съдят русенец за убийството на сестра си. За бащата синът е невинен. / netinfo
“Вярвам, че синът ми е невинен. Повърхностни са доказателствата срещу него и няма да издържат обвинението”. Това заяви пред журналисти Стефан Гинев – баща на обвинения в убийството на сестра си Пламен Гинев.

45-годишният мъж днес бе изправен пред Окръжният съд в Русе. Според обвинението, той е причинил смъртта на сестра си Румяна по особено мъчителен начин. Аутопсията установи, че тя е починала следствие на тежка черепно-мозъчна травма. Ако брат й бъде признат за виновен, законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Днес делото бе отложено, заради молбата на адвоката на Пламен Гинев да бъде освободен от защитата му. Той и клиентът му не постигнали споразумение за защитната теза, разбра се в съдебната зала. Пламен Гинев пък отказва предоставения му служебен защитник, заради което съдът насрочи следващото заседание за 28 май. Дотогава обвиняемият трябва да посочи новия си адвокат или да приеме служебната защита. Първото заседание по делото премина при препълнена зала. В съда бяха свидетели, лекари от Русе и Варна, участвали в експертизите в хода на разследването.

Трупът на 38-годишната Румяна Гинева бе открит в сак във водите на река Дунав край тутраканското село Долно Ряхово. Безжизненото тяло намериха рибари, седмица след обявяването на русенката за общодържавно издирване. За изчезването й в полицията на 27 септември 2007 година съобщава баща й, който живеел на една площадка с нея. Ден след откриването на трупа, полицията задържа 45-годишния Пламен Гинев като основен заподозрян за извършеното убийство в блок "Гребенец" на квартал „Родина”. Според близки до разследването, мотив за жестокото убийство може да е бил спор за имот. Съседи пък разказваха, че знаят Румяна да е била бита от брат си. Същото било сполетяло и приятелката му, с която бил на гурбет в Испания. Преди години Пламен е лежал в затвора за кражби.

38-годишната Румяна била затворена и не споделяла много пред близките си, разказа бащата Стефан Гинев. Той не вярва, че синът му е извършил жестокото убийство на сестра си. Според него, има замесен друг човек. Чуйте още от прикачения файл какво разказа пред журналисти в края на днешното съдебно заседание Стефан Гинев.