/ netinfo
С мотото „Поискай. Регистрирай. Спечели“, Галя Енчева стана първата русенка за тази година, спечелила награда в лотарията на НАП. За регистрираната си касова бележка от 8,99 лв. тя получи модерен smart телефон с 2 камери, голяма памет, ирисово разпознаване и много други опции.

„Сини“ патрули ще бъдат всекидневни посетители на търговските обекти

Г-жа Енчева е счетоводителка в детска градина и досега е участвала активно и в четирите издания на лотарията, като само за двата месеца на последното е регистрирала вече 225 фискални бонове.

Пощите предоставят и приемат данъчни декларации от понеделник

В последното седмично теглене късметът дошъл при нея, заради покупката на специализирани витамини от аптека. Русенци продължават да са сред най-активните участници в лотарията и към момента са с регистрирани средно на човек 132 бр. касови бележки са на 5-то място в страната в усилена конкуренция със съседните ни региони Разград, Добрич, Варна и Плевен.

Досега участниците от Русенска област са 2 965, които общо са регистрирали 160 775 бр. фискални бонове за общата сума от 2 058 621 лв. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg.

Успешно премина първият месец на данъчната кампания в офиса на НАП

Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП. Лотарията ще продължи до 9 декември 2019 г., когато ще се тегли жребий за голямата награда от 50 000 лв.

Над 31 000 русенци вече разполагат с ПИК

В него ще се зачитат всички регистрирани през годината бележки, а за регистрираните през всяка една седмица ще се раздават награди до 1000 лв., като за месечните награди сумата достига 2000 лв. Участието става по 3 начина – чрез сайта www.kasovbon.bg, чрез информационния телефон на НАП с номер 0700/ 18 700 и чрез мобилното приложение NRA Mobile – за Android I iOS.