Дунав
Дунав / ДППИ Русе
Повече от 500 посещения на круизни кораби се очакват край Русе през новия туристически сезон, съобщиха от кметството в крайдунавския град. 

От там информираха, че днес е акостирал първият пасажерски кораб за сезона. На борда на "Viking Lif", плаващ под швейцарски флаг, пътуват повече от 100 американски туристи.

Екскурзиите, които са подготвени от местния туроператор, включват обиколка на Русе, Велико Търново и Арбанаси, както и посещение на Ивановските скални църкви. 

Общинското звено "Туризъм" в Русе посреща първите пасажери с брошура със слоган "Насладете се на всяка русенска минута!", която предоставя информация с възможните обекти за посещение.

"Въпреки предизвикателствата пред този сектор, туроператорите уверяват, че имат разписания за сезона и за момента те са предвидени да се изпълняват до Русе и Гюргево. Пътуване до делтата на река Дунав ще се преценява според моментната ситуация", обясняват от кметството. 

От местната управа информират, че круизният туризъм осигурява най-големия поток от чуждестранни туристи, които минават през Русе и утвърждават града като туристическа дестинация на национално и международно ниво. 
БТА