/ Държавна опера-Русе
Мащабният, грандиозен концерт-спектакъл на Държавна опера Русе "Фалшив герой" ще бъде представен на 27 май в русенската зала "Арена Монбат".

Операта представя проекта "Селска чест"

С него започва и Националното турне на спектакъла, което включва градовете София, Варна и Бургас.

ФАЛШИВ ГЕРОЙ-КЛАСИКАТА НА ТОДОР КОЛЕВ

“Но моите стъпки стоят по пясъка
И чувам още море под себе си,
Танцувам с тебе-не свършва празника
И аз оставам,и си оставам,такъв оставам
Твърде късно е за друго- ха ха ха - фалшив герой.“


“Фалшив Герой” тръгва на турне, премиерата на спектакъла напълни Зала 1 на НДК, но по важното е, че получи одобрението и любовта на публиката. Това даде мотивация на Държавна Опера Русе и Top Art-ists с уважение и преклонение пред творчеството на Тодор Колев да стартират представяне на “ФАЛШИВ ГЕРОЙ” и в концертните зали на големите градове в България.

Операта представя "Дон Карлос"

Това е един спектакъл, базиран на най-популярните и обични песни на Тодор Колев, поднесени с нови арaнжименти в изпълнение на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев и балета на Държавна опера Русе с хореография на Зорница Петрова, Бенда на Мишо Йосифов и Ангел Заберски. Солисти са Ненчо Балабанов, Поли Генова, Димо от ПИФ.

„Драги слушатели, вие всичко разбирате, но за нашия труд не подозирате - Как се потим,как се мъчиме здравата, не за парите и не за славата... Има ли смисъл,има ли чувство – само тогава става изкуство“. 

Баща и син Желязкови са солисти в концерт на Операта

В главната роля е самият Тодор Колев, когото сценаристът и режисьор Красимир Давидов умело преплита в целия спектакъл с уникална мултимедия от най-емблематичните му филми: “Опасен чар“ ,Двойникът“,“Господин за един ден“ и други.

Сцена от спектакъла
Държавна опера Русе

“Младите не знаят, да, не знаят, но пък могат.
Старите пък знаят, знаят, но не могат
срещу правилника на музея щом живея аз ще пея
Може малко да съм остарял, Но пък до сега не съм пълзял“


Тодор Колев е частичка от сърцето на всеки българин и ярка усмивка в колоритната ни по български балканска култура.

„В едната си ръка той носи книга за душата болна, а в другата самотният човек въженце стиска в джоба
И даже неговия дом да се обърне с керемидите надолу, той може пепел да яде, но няма да се моли“


Спектакълът ФАЛШИВ ГЕРОЙ е един своеобразен реверанс към обичаните от поколения песни и роли на Тодор Колев, превърнали се в истинска класика и затова ще ви ги поднесем по най-класическия начин и с цялата си любов.

Билети: eventim.bg, OMV, Български пощи, касата на Русенска Опера и още места за продажба на билети. Цени: 20, 30, 35, 40 лв,