/ Държавна опера-Русе
Държавна опера-Русе представя поредното заглавие от афиша си: “Душата на акордеона“.

Children in Time за празника на Русе

Спектакълът е със специалното участие на Димитър Туджаров-Шкумбата, а билетите вече са изчерпани. Началото е в 19:00 часа в зала „Филхармония“.

Солист – Пламен Димитров
Оркестър на Държавна опера - Русе
Аранжементи – Юрий Илинов
Диригент – Юрий Илинов
С участието на Балета на Държавна опера - Русе


Къде е скрита душата на акордеона? На този въпрос със сигурност ще ни отговорят виртуозният русенски акордеонист Пламен Димитров и диригентът Юрий Илинов.

Операта представя "Стабат Матер" от Росини

Талантливият актьор - любимец на цяла България - Димитър Туджаров-Шкумбата ще разгледа въпроса „Къде е скрита душата на акордеона?“ от всички житейски, философски, музикално-естетически, исторически, културологически, уикипедически и всякакви „–ически“ гледни точки. Със звезден състав като този, сигурни сме, че публиката наистина най-сетне ще открие къде е скрита душата на акордеона...

„Мене ме, мамо, змей люби“ с премиера в Русе

В брилянтното изпълнение на Пламен Димитров с камерния състав на Русенската филхармония ще прозвучат творби на Антонио Вивалди, Йоханес Брамс, Жак Офенбах, Антонин Дворжак, Дмитрий Шостакович, Астор Пиацола, Нино Рота, Херардо Родригес, Григораш Динику и много други. Музика от целия свят, събрана в душата на акордеона!