Димова остава член на Бюрото на Асамблеята на европейските региони
Димова остава член на Бюрото на Асамблеята на европейските региони / netinfo
Областният управител Мария Димова беше преизбрана за член на Бюрото на Асамблеята на европейските региони на годишното общо събрание, което се проведе в Тампере, Финландия. Бюрото координира работата на отделните комисии към Асамблеята и съвместно с Президиума определя приоритетите в дейността на организацията.

На годишното събрание в Тампере за президент на Асамблеята беше избрана Мишел Сабан. Взаимодействието на регионите с европейските институции ще бъде акцент в работата на новия президент. Асамблеята ще подпомага регионалните власти да намерят отговор на съвременните предизвикателства, свързани с климатичните и демографски промени, миграцията, развитието на икономиката и земеделието, каза още Мишел Сабан.

Областният управител Мария Димова поздрави новоизбрания президент и подчерта, че Русенска област ще продължи да участва активно във всички дейности на организацията. По време на форума Мария Димова проведе срещи с представители на различни региони, членуващи в Асамблеята.

Отправени бяха покани за сътрудничество на Русенска област с региони от Франция и Германия. Областният управител обсъди с мениджъра на Работна общност „Дунавски страни” Петер де Мартин нови съвместни инициативи на дунавските региони.