Анонс за събитията от фестивала Аз градът
Анонс за събитията от фестивала Аз градът / netinfo

 

Фестивалът за съвременна градска култура „Аз, градът” продължава с 4 иновативни събития днес. От 11 до 19 часа на ул. "Пирот" пред сградата на Националното училище по изкуствата ще се проведе Музикална алея. Чрез звуково-визуални атракции младите хора от училището ще провокират възприятията на хората.

От 13 часа в Парка на младежта ще се осъществи проекта Различността е богатство. Ателието ще запознае участниците със спецификите на различните етноси,  населяващи Русе и региона и на базата на фолклорното им наследство ще създаде театрално-танцов спектакъл. Участниците сами ще изработят костюмите и декора на спектакъла от предоставени им материали. Русенци ще бъдат свидетели на процеса и, при желание, могат да станат участници в него.

От 19.30 ч. в кв. Здравец – Изток ще се състои Синтетичен мултимедиен безсловесен спектакъл Искам Да Ти Кажа. Той ще илюстрира деформацията при общуването между хората, поколенията, половете, етносите, човекът и изкуството.

Звуци и Картини от Русе ще видят и чуят русенци от 20:30 ч. на сцената в кв. Здравец Изток.. Продукцията търси аудиторията, ангажира я в пътешествие през времето и пространството.

Проектът се реализира с подкрепата на Оперативна програма «Регионално развитие»

Анонс за събитията от фестивала "Аз градът"
netinfo