Андонов иска оставката на председателя на Общинския съвет в Силистра
Андонов иска оставката на председателя на Общинския съвет в Силистра / netinfo

Кметът на Силистра Иво Андонов поиска оставката на председателя на общинския съвет Александър Сабанов. Градоначалникът упрекна за пореден път председателя на местния парламент в авторитаризъм и в неумение да създава условия за диалог и взаимодействие между общината и местния парламент.

В декларацията, подкрепена от кметовете на селата в общината и от партиите БСП, ПДС, ВМРО и ДПС, се подчертава тревожната тенденция за изместване на важни за обществото въпроси от дневния ред на законодателния орган. „За първи път в демократичната история на Силистра сериозно са застрашени обществените отношения, свързани с местното самоуправление и местната администрация”, се казва още в обръщението към гражданството.

Описани са и някои "тежки последици за гражданството в условията на мащабна криза", вследствие на работа в условията на служебен бюджет. По-късно на брифинг Сабанов заяви, че има готовност да насрочи заседание след празниците. Такова бе поискано с подписка от част от местните законодатели след злополучната сесия на 9 април, когато за втори път бе отложено обсъждането на проектобюджет 2009 на Силистра.