В Исперих започна голям ремонт на Гимназията по селско стопанство
В Исперих започна голям ремонт на Гимназията по селско стопанство / netinfo
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на официалната церемония за стартиране на най-големия инвестиционен проект в община Исперих за тази година - съобщават от пресцентъра на Областна администрация.
 

В Исперих започна голям ремонт на Гимназията по селско стопанство
netinfo


С 1 298 457,73 лв. от ОП“Региони в растеж 2014-2020“ ще бъде реализиран проектът „Основен ремонт, оборудване и обзавеждане на Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“-Исперих“. Строителите ще работят предимно в събота и неделя, през ваканциите или в следобедните часове, за да не пречат на учебния процес на 382-та ученика в училището – обясни директорът на учебното заведение Сали Назиф.
 

В Исперих започна голям ремонт на Гимназията по селско стопанство
netinfo

В сградата ще се извърши топлинна изолация на стените, покрива и пода, ще се изгради аварийно стълбище на югоизточната фасада, ще се подменят подовите настилки и интериорните врати, ще се ремонтират тоалетните, ще се изградят нови котелна и отоплителна инсталации, ще се подменят осветителните тела с тела тип LED, ще се изгради мълниезащитна инсталация, а в източната част на двора ще се изгради мултифункционална спортна площадка.
 

В Исперих започна голям ремонт на Гимназията по селско стопанство
netinfo


По проекта ще бъде доставено и ново оборудване: мултимедии, бюра, маси, столове, пейки, кошчета, оборудване за спортната площадка, а също и трактор за учебни цели.

Община Исперих е последователна в грижите си за подобряване на образователната среда – заяви пред учениците и учителите кметът на Исперих Бейсим Руфад. Той припомни, че в последните няколко години са извършени ремонти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в три училища в общината и четири детски заведения.

„Правителството и екипът на общината направиха и невъзможното, за да се осъществи този проект, това са много пари, но те идват за по-доброто бъдеще на България, защото вие сте бъдещето на България“ – заяви пред учениците Областният управител Гюнай Хюсмен. Той призова гимназистите да са по-упорити в обучението си, апелира и конкретно към перфектно овладяване на българския език.
 

В Исперих започна голям ремонт на Гимназията по селско стопанство
netinfo

Г-н Хюсмен даде символичния старт на проекта, като счупи бутилка шампанско в багера, който започна изграждането на училищната спортна площадка.
Ръководител на проекта е Севим Адем, срокът за изпълнение на дейностите по него е 24 месеца. Строително-ремонтните дейности извършва „Стройкомерс ТТ“-Търговище с управител Тошко Райчев, строителният, авторският надзор и публичността се извършват от шуменски фирми.

Официални гости на церемонията по извършване на първа копка по проекта бяха още и председателят на Общински съвет-Исперих Даниел Димитров и заместник-председателят на Общинския съвет Хамди Нурула.