Гол след гол на общинския турнир по футбол от Ученически игри 2017
Гол след гол на общинския турнир по футбол от Ученически игри 2017 / netinfo
В четвъртък, 14 декември от 10:30 часа, на свое заседание в зала 712 на Областна администрация-Разград Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта в област Разград ще определи 10-те най-добри спортисти на област Разград, най-добрия отбор, най-добрия треньор и най-перспективния млад състезател за 2017 г. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Изборът се извършва след номинации от седемте общини в Област Разград, като по предварително определен регламент община Разград има право да предложи 6 състезатели за включване в десетката, а останалите шест общини – по трима. Номинациите тази година са общо 21, като община Самуил не се възползва от възможността да даде свои предложения с аргумента, че няма номинирани спортисти и отбори за включване в годишната класация „Спортист на годината“ за област Разград по посочените критерии.
Девет от номинираните спортисти са състезатели по борба, трима са футболисти, двама волейболисти, двама шахматисти, един колоездач, един културист, един боксьор, един хандбалист и един състезател по конен спорт. В категорията „Най-перспективен млад състезател“ предложенията са шест – трима борци, двама футболисти и един волейболист.
Шестима са и номинираните за „Треньор на годината“, двама от тях подготвят състезатели по борба, по един са треньорите  по футбол, волейбол и конен спорт. За „Най-добър отбор за 2017 г.“ са предложени шест тима – три футболни и три по борба.
Право на глас на заседанието на комисията имат по един представител на общинските администрации в Област Разград, спортни деятели и спортни журналисти.
Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти е насрочена за 11,00 ч. на 19 декември, вторник във фоайето на 7 етаж в Областна администрация-Разград.