Съдят двама братя за убийство на мъж в Джигурово
Съдят двама братя за убийство на мъж в Джигурово / Снимка: Дарик, архив
Условна присъда получи 31-годишен разградчанин заради присвояване на три лаптопа от хипермаркет „Технополис“, мъжът е разследван и за участие в телефонни измами.
Пред Районен съд-Разград Добромир Димов, който е родом от Русе, но живее в Разград, не се призна за виновен. Според обвинението той работел като помощен работник склад в магазина. Когато между 7 октомври и 1 ноември 2016 г. от склада изчезнали три преносими компютъра, неколцина служители в магазина минали на тест на полиграф, не го издържал само Димов, след което спрял да идва на работа и бил освободен. Разследването установил, че двата лаптопа са продадени по интернет, а третият е установен в заложна къща. Общата стойност на присвоеното имущество е 2327 лева.
Фирмата, собственик на трите лаптопа, заведе граждански иск за стойността на компютрите, той бе уважен от магистратите. Съдът постанови условна наказание от 2 години лишаване от свобода със срок на отлагане 3 години. Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Разград.
Добромир Димов е привлечен като обвиняем и за четири телефонни измами като помагач. е задържан на 15 февруари 2017 г.  в Омуртаг в момент на извършване на друга измама. Разследващите установили, че има участие и в още три телефонни измами. Досъдебните производства по тях, водени до момента срещу неизвестен извършител, са обединени.
На 18 януари 2017 г.  87-годишна жена от Разград предала на измамника 15 000 лева. С 12 000 лева и златни накити същия ден била измамена и 73-годишна жена в Разград. На 23 януари 2017 г.  41-годишна жена предала 2000 лева и златни накити, а 85-годишна -  3100 лева. Общата стойност на четирите измами, в които Добромир участвал като помагач, е 42 600 лева. Пред разследващите той признал участието си и по четирите случая – съобщиха през февруари от Апелативна прокуратура-Варна.