Тутракан празнува и с разградско участие
Тутракан празнува и с разградско участие / Областна администрация-Разград
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествената сесия по повод празника на град Тутракан - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
На 21 септември през 1940 г. българската армия влиза в населеното място и Тутракан става първият освободен град след Крайовската спогодба, с която на България се връща Южна Добруджа. „На този ден Тутракан се е върнал там, където му е мястото, в тялото на Майка България“ – заяви на заседанието на местния парламент г-н Хюсмен. „Жителите на област Разград знаят, че в съседната ни община живеят доблестни и сърцати хора и от тяхно име Ви поздравявам от сърце с празника, пожелавам Ви Тутракан и България да пребъдат във вековете“ – каза Областният управител на Разград. В знак на уважение към местната управа на Тутракан г-н Хюсмен връчи на кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов и на председателя на Общинския съвет Данаил Николов плакети на Областния управител на Разград.
Гости на тържественото заседания бяха още: депутатът от област Силистра Александър Сабанов, заместник-областният управител на Силистра Стоян Бонев, кметове на съседни и по-далечни български общини и населени места, представители на побратимената румънска община Кирнодж. На тържествената сесия бяха връчени пет отличия. „Почетен гражданин на Тутракан“ стана проф. Иван Гаврилов, Мария Кирякова получи плакет за принос в духовното развитие на община Тутракан, а Аурел Тодоров, Димо Денчев и Толга Кантаров – грамоти. Съветниците взеха и решение Тутракан да бъде обявен за „Град на българската бойна слава“, за което местната управа ще отправи искане за това до Президента, Народното събрание и Министерския съвет за издаване на указ.

Тутракан празнува и с разградско участие
netinfo

Тутракан празнува и с разградско участие
netinfo

Тутракан празнува и с разградско участие
netinfo

Тутракан празнува и с разградско участие
netinfo