Треньорът на „Истанбул Башакшехир“: „Излизаме за победа, и заради клуба, и заради коефициента на Турция“
Треньорът на „Истанбул Башакшехир“: „Излизаме за победа, и заради клуба, и заради коефициента на Турция“ / Радка Минчева
Непоклатим патриотизъм, спокойствие и респект към съперника показа на пресконференцията преди мача от група „С“ на „Лига Европа“ „Лудогорец“ – „Истанбул Башакшехир“ наставникът на гостите Абдулах Авджъ.
Срещата с българските и турските медии започна с поздравления от страна както на Авджъ, така и на вратаря Мерт Гюнюк към съперника в турското първенство „Бешикташ“, който вчера си гарантира участие в следващата фаза на Шампионска лига. Авджъ пожела добри резултати и на друг турски отбор „Коняспор“, който участва в „Лига Европа“.
Наставникът на „Истанбул Башакшехир“ призна класата и опита на „Лудогорец“ в евротурнирите през последните години, но заяви, че и неговият тим е натрупал опит и излиза на „Лудогорец Арена“, за да спечели утрешния мач. „По този начин ще увеличим коефициента на страната си, ще придобием допълнителен опит, но и ще имаме шанс в последната среща от групата – с „Брага“ – да се борим за продължаване в турнира“ – каза Авджъ.
„Имаме много контузени състезатели, а съперникът е опитен и силен, но смятам, че и наличните футболисти ще се справят и ще имаме положителен резултат“ – каза още турският треньор.
Голмайсторът от последния мач с „Галатасарай“ Адебайор е болен от грип, контузени са още: Клиши, Емре Бельозоглу, Махмут Текдемир, Тунай Торун, Мехмед Батдал. „Доста важни играчи са и това ще окаже влияние, с тях схемата ни щеше да изглежда по-добре, но ние се нагаждаме спрямо трудностите, следим внимателно тактиката на съперника и по време на мача и нагаждаме играта си спрямо нея. Смятаме, че дори и без отсъстващите футболисти ще се справим добре в този мач“ – каза Авджъ. „При нас няма напрежение, ще се радваме да победим, но ако не победим, ще се радваме и на опита, който трупаме“ – допълни наставникът.
Авджъ разказа, че за пръв път е гледал бившия футболист на „Лудогорец“ и настоящ на „Истанбул Башакшехир“ Жуниор Кайсара именно на „Лудогорец Арена“. Още преди първата среща между двата тима говорил с него за качествата на тима. За утрешната среща се подготвяли заедно, Кайсара ще бъде на терена и се надявам да се представи на високо ниво – заяви Авджъ. В мача с „Галатасарай“ бразилецът, който има и български паспорт, е бил наказан, затова не е играл – уточни треньорът.

Треньорът на Истанбул Башакшехир: Излизаме за победа, и заради клуба, и заради коефициента на Турция
netinfo

Треньорът на Истанбул Башакшехир: Излизаме за победа, и заради клуба, и заради коефициента на Турция
netinfo

Треньорът на Истанбул Башакшехир: Излизаме за победа, и заради клуба, и заради коефициента на Турция
netinfo