Театърът празнува с "Нестинари" и пълна зала
Театърът празнува с "Нестинари" и пълна зала / netinfo
Поздравителен адрес и кошница с цветя изпрати Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен за 70-годишния юбилей на ДТ“Антон Страшимиров“-Разград - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Заедно със заместник областния управител Нурие Црънгалова г-н Хюсмен присъства на премиерата „Нестинари“, посветена на годишнината, и аплодира актьорите, автора на спектакъла Димитър Димитров и на танците и пластиката Стефания Георгиева.
Пред пълната зала на Общинския културен център и съпроводена с много аплодисменти и ставане на крака бе представена мистичната импресия „Нестинари“. В нея освен актьорите от ДТ“Антон Страшимиров“ участваха и танцьорки и певици от Сцена „Назъм Хикмет“, която днес заедно с театралите и с Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ е част от Театрално-музикален център-Разград.
„Тази годишнина е повод за гордост и удовлетворение от постигнатото дотук. Ден за гордост за признателност пред хората, поставили началото и към всички онези, които в продължение на 70 години, са полагали ежедневни, всеотдайни и неуморни усилия, за да превърнат ДТ“Антон Страшимиров“ в една от най-престижните и обичани културни институции в Лудогорието. Пожелавам на цялата трупа на ДТ“Антон Страшимиров“ още много впечатляващи постановки и театрални предизвикателства, които да радват и провокират зрителите. А те винаги да ви отговарят с любов и нестихващи аплодисменти!“ – се казва в поздравителния адрес от Областния управител Гюнай Хюсмен.
Поздравителни адреси бяха изпратени и от народния представител Десислава Атанасова, министъра на културата Боил Банов, кмета на Разград д-р Валентин Василев, театри от цялата страна, политически сили и организации от Разград.

Театърът празнува с "Нестинари" и пълна зала
netinfo

Театърът празнува с "Нестинари" и пълна зала
netinfo

Театърът празнува с "Нестинари" и пълна зала
netinfo

Театърът празнува с "Нестинари" и пълна зала
netinfo