dariknews.bg
dariknews.bg / Деян Герговски
Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в град Завет няма да бъде закрита. Това заяви директорът на ГД“ПБЗН“ главен комисар Николай Николов в късния следобед в телефонен разговор с Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.
Информацията оповестиха от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Разговорът бе следствие от връчената днес на Областния управител подписка срещу закриването на местната пожарна, в която са се включили на 1000 жители на община Завет. Представители на Организационния комитет заявиха, че подписката продължава, тъй като местните хора са притеснени за своето здраве и сигурност и смятат, че ако при инцидент пожарна кола пристига от друг регион, тя ще се забави и ефективността й ще е по-ниска.
В разговора си с г-н Хюсмен обаче главен комисар Николов увери, че Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в Завет ще продължи да функционира. Това ще стане въз основа на изменение на нормативната база, което до дни ще бъде внесено в Народното събрание.
Г-н Хюсмен приветства жителите на община Завет за активната гражданска позиция и за пореден път заявява категоричния си ангажимент като Областен управител да е съпричастен с проблемите, които поставят пред него хората от Лудогорието, и да работи за бързото им разрешаване в интерес на жителите на областта.